Supa crema de rosii

Reteta culinara Supa crema de rosii din categoria Supe. Specific Italia. Cum sa faci Supa crema de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de rosii

2 cepe mici 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 păstârnac sare 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 catei de usturoi 500 g roșii sau suc de roșii pentru crutoane: 4 felii de pâine praf de usturoi ulei de masline

Curatam si spalam toate legumele, le taiem felii si le punem la calit in ulei de masline. Adaugati apa cat sa acopere legumele si aduceti la fiert si acoperiti oala cu un capac. Adăugați sare după gust. În timp ce legumele se gătesc, pregătiți roșiile. Le opărești, le cureți de coajă și le zdrobești cu mixerul vertical. Se verifică cu o furculiță dacă au fiert toate legumele, iar dacă au fiert, se scoate puțin din zeama în care au fiert și se adaugă sucul de roșii și se mai dau totul la fiert pentru câteva minute. Se lasa sa se raceasca putin si se paseaza legumele. Daca supa este prea groasa o poti adauga in supa de legume in care au fiert legumele si pe care ai scos-o inainte de a adauga sucul de rosii.Se condimentează cu sare după gust și se servește cu crutoane de pâine. Pentru crutoane foloseste paine veche de 1-2 zile, pe care o tai cubulete mici. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt, stropim bine cu ulei de masline si asezonam cu praf de usturoi sau alte condimente dupa dorinta. Amestecam energic crutoanele astfel incat sa fie date toate prin ulei de masline si condimente si le dai la cuptorul incins la foc mediu pentru 15 minute, amestecand bine la fiecare 5 minute.

Ingrediente Supa crema de rosii

2 cepe mici

1 rădăcină de pătrunjel

1 ţelină mică

1 ardei gras roșu

1 morcov

1 păstârnac

sare

2-3 lingurite ulei de măsline

2-3 căţei de usturoi

500 g roşii sau suc de roşii

pentru crutoane:

4 felii de pâine

usturoi pudră

ulei de măsline

Categorii