Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa - Cum se prepara Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

 

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa este un preparat fin, elegant si plin de savoare. Sparanghelul, cunoscut pentru proprietatile sale nutritive si gustul delicat, ofera supei o aroma proaspata, usor dulce. Este o supa cremoasa, usoara si perfecta pentru un pranz rafinat sau o cina usoara.

Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa 500 g sparanghel (curatat si taiat bucati) 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 1 cartof mediu (pentru consistenta) 500 ml supa de legume sau apa 100 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei de masline sau unt Sare si piper, dupa gust Zeama de lamaie (optional) Parmezan ras sau crutoane pentru decor (optional)

Cum se prepara Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Pregatirea ingredientelor:     Curata si taie sparanghelul in bucati, pastrand varfurile pentru decor (optional). Taie ceapa, usturoiul si cartoful cubulete. Sotarea:     Incinge uleiul de masline sau untul intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Caleste-o la foc mediu pana devine translucida.     Adauga usturoiul si caleste-l inca 1 minut. Adaugarea sparanghelului si cartofului:     Pune bucatile de sparanghel si cartoful in cratita, amesteca si lasa-le la foc mediu 5 minute.     Adauga supa de legume (sau apa), sare si piper, si lasa amestecul sa fiarba 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi. Blenduirea:     Dupa ce legumele sunt fierte, foloseste un blender de mana (sau transfera amestecul intr-un blender normal) si mixeaza pana obtii o crema fina si omogena. Adaugarea smantanii:     Adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Daca supa este prea groasa, poti adauga putina apa sau supa de legume pana obtii consistenta dorita. Gust-o si ajusteaza condimentele. Servirea:     Daca ai pastrat varfurile de sparanghel, opareste-le separat pentru 2-3 minute in apa sarata si foloseste-le pentru decor.     Serveste supa crema calda, decorata cu varfuri de sparanghel, parmezan ras sau crutoane. Recomandam si crema de broccoli sau supa crema de dovlecei

Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

500 g sparanghel (curatat si taiat bucati)

1 ceapa medie

2 catei de usturoi

1 cartof mediu (pentru consistenta)

500 ml supa de legume sau apa

100 ml smantana pentru gatit

2 linguri ulei de masline sau unt

Sare si piper, dupa gust

Zeama de lamaie (optional)

Parmezan ras sau crutoane pentru decor (optional)

Categorii