Supa crema de usturoi

Reteta culinara Supa crema de usturoi din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de usturoi

 

Cred ca v-am mai spus, incep sa imi placa din ce in ce mai mult supele crema. Si incerc sa fac fel si fel de combinatii pentru a vedea care e mai buna si mai pe gustul meu. De data aceasta am facut o supa crema de usturoi. Simpla si tare buna!  "Retete festive de iarna"  

 

INGREDIENTE
3 cartofi 2 buc pastarnac 1 buc patrunjel radacina (eu nu am avut dar cred ca ar fi mers) 1 bucata de telina 2 buc mari de ceapa alba usturoi cat va lasa inima (eu am pus o caciulie) 2 litri de apa 1 lg de unt 3 lg ulei de masline sare, piper dupa gust crutoane si fulgi chilli pentru servit smantana optional

Se curata legumele si se spala bine. O ceapa se taie in 4, cartofii se taie in cubulete, la fel si telina. Pastarnacul se taie in 2 pe lungime si se scoate partea din mijloc care este foarte tare. Asta in cazul in care nimeriti astfel de pastarnac, s-ar putrea sa nu fie nevoie. Ce ramane se taie in bucati. Se spala din nou legumele apoi se pun la fiert in 2 litri de apa si 1 lgt de sare..

Cealalta ceapa se taie marunt. Usturoiul se taie feliute si se lasa deoparte.

Intr-o cratita se pune uleiul si untul la incins. Se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie usor. Se pune si usturoiul si se acopera cratita timp de 10 minute, la foc mic. Se mai amesteca din cand in cand.

Dupa ce au fiert legumele, se toarna ceapa si usturoiul calite si se mai lasa 2-3 minute. Se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.

Se dau toate prin blender apoi se pune crema obtinuta intr-o oala si se mai laa sa fiarba, adaugand sare si piper dupa gust. Optional se poate adauga si smantana.

Se serveste cu crutoane si fulgi chilli.

Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de usturoi

3 cartofi

2 buc pastarnac

1 buc patrunjel radacina (eu nu am avut dar cred ca ar fi mers)

1 bucata de telina

2 buc mari de ceapa alba

usturoi cat va lasa inima (eu am pus o caciulie)

2 litri de apa

1 lg de unt

3 lg ulei de masline

sare, piper dupa gust

crutoane si fulgi chilli pentru servit

smantana optional

Categorii