Supă cremă din sparanghel

Reteta culinara Supă cremă din sparanghel din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Supă cremă din sparanghel

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supă cremă din sparanghel

 

Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în coșul de cumpărături și apoi m-am pus la treabă! 😉 Dar noh, dacă am slugoaie multe prin bucătăria Zmeilor l-am scos la treabă pe Arthur, blender-ul meseriaș de la Zepter 😉 Da, vouă v-am descris rețeta clasică, cu gătitul legumelor separat, apoi blenduite. Oricum s-ar pregati supa e la fel de gustoasă, spor și poftă bună! 😉

Sparanghel verde cca. 250 g, Cartofi 2 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucată, Morcov 1 bucată mare, Ceapă verde 3 fire, Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml, Apă filtrată/plată cca. 500 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Pentru toppimg: Parmesan feliat cca. 50 g, Inflorescențe de sparanghel, Frunze de coriandru.

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,

După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.

Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.

P.S. În cazul meu m-am folosit de varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente Supă cremă din sparanghel

Sparanghel verde cca. 250 g, Cartofi 2 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucată, Morcov 1 bucată mare, Ceapă verde 3 fire, Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml, Apă filtrată/plată cca. 500 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Pentru toppimg: Parmesan feliat cca. 50 g, Inflorescențe de sparanghel, Frunze de coriandru.

Categorii