Supa cu carnati si cus-cus

Reteta culinara Supa cu carnati si cus-cus din categoria Supe. Specific Ungaria. Cum sa faci Supa cu carnati si cus-cus

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu carnati si cus-cus

 

Vazusem nu demult pe FB un clip video scurt cu prepararea acestei supe, o supa ungureasca pe care mi-am propus sa o prepar si eu cat de curand. Mi-am cumparat ce nu aveam si am pregatit-o. Foarte buna a iesit, nici nu mi-a mai trebuit felul doi.

 

INGREDIENTE
1 ceapa alba 1 morcov 1 radacina patrunjel 30 ml ulei 200 g cus-cus 1 lgt boia dulce 1/2 lgt chimen macinat sare, piper 2 cartofi maricei frunze de patrunjel verde 1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat) 200 g smantana 2.5 litri apa

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat, sarea si piperul proaspat macinat. Se amesteca totul bine.

Morcovul si patrunjelul se curata si se spala. Se taie in cubulete mici. Se pun in oala, peste celelalte ingrediente. Se toarna apa, se amesteca apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa fiarba timp de 40-45 de minute.

Cartofii se curata si se taie apoi in cubulete. Dupa cca 20 de minute se adauga si cartofii in oala si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se verifica daca sunt fierte legumele. Se mai adauga sare daca este cazul.

Intre timp se feliaza carnatul si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Se amesteca si se intorc bucatile si pe cealalata parte. Cand sunt gata se dau deoparte.

Cand sunt fierte legumele se pun si feliile de carnati in supa. Se lasa 2-3 minute impreuna sa fiarba.

Intr-un bol se pune smantana. Se ia cu polonicul din supa si se pune peste smantana treptat, amestecand sa nu se adune.. Dupa ce s-a omogenizat smantana cu supa, se toarna in oala amestecand cu polonicul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se trage deoparte oala.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

Ingrediente Supa cu carnati si cus-cus

1 ceapa alba

1 morcov

1 radacina patrunjel

30 ml ulei

200 g cus-cus

1 lgt boia dulce

1/2 lgt chimen macinat

sare, piper

2 cartofi maricei

frunze de patrunjel verde

1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat)

200 g smantana

2.5 litri apa

Categorii