Supa cu copanele de pui si taitei

Reteta culinara Supa cu copanele de pui si taitei din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa cu copanele de pui si taitei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu copanele de pui si taitei

 

Recunosc că supa ar fi fost mult mai bună, cu tăiței de casă, cum numai mama mea știa să facă și bineînțeles, cu un puișor crescut la curte! Dar o să mă mulțumesc cu o caserolă de pulpe de pui și tăiței, din comerț, dacă altfel nu se poate și o să încerc să-mi aduc aminte de gustul copilăriei mele. Vă garantez că este gustos și așa și foarte simplu și ușor de făcut!

 

INGREDIENTE
1 caseriolă cu pulpe inferioare, de pui (a conținut 10 bucăți) 2-3 rădăcini de morcovi 1-2 rădăcini de pătrunjei 1 țelină mică (opțional) 1 ceapă întreagă 2-3 căței de usturoi 8-10 boabe de piper 1 legătură de frunze de pătrunjel 1 pungă tăiței sare, după gust piper măcinat, după gust

Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă rece, cam 10-15 minute. Când apa începe să fiarbă, strecurați pulpele și puneți-le la fiert, la foc mic pentru ca să nu se tulbure supa. Spumuiți, de câte ori este nevoie dar aveți mare grijă să nu aruncați și grăsimea care va da gust bun supei. Eu obișnuiesc să pun ceapa întreagă și usturoiul, atunci când carne este aproape fiartă, deoarece sunt doar pentru gust și oricum vor fi îndepărtate din supă.

Atenție: Pielița aia gălbuie și groasă, se va îndepărta mai ușor dacă scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde sau dacă treceți prin flacăra de la aragaz!

Între timp, curățați rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina), spălați-le și pregătiți-le pentru supă. Puteți să le tăiați pe lung sau rondele, cum doriți.

Când carnea este fiartă, strecurați supa printr-o sită deasă, într-o altă oală, curată și puneți la fiert morcovii, țelina, pătrunjelul și boabele de piper. Pulpele se dau deoparte pentru a fi puse în supă, când va fi aproape gata.

Până ce fierb legumele, alegeți, spălați și tocați mărunt frunzele de pătrunjel.

Când legumele sunt fierte, adaugați pulpele (deja fierte!), completați cu apă (dacă este nevoie!) și condimentați cu sare și piper, după gust. Dacă țineți regim, atunci condimentați doar cu ce știți că vă priește sau nu puneți deloc! Mai lăsați pe foc câteva clocote, după care presărați puțin pătrunjel tocat mărunt, dacă doriți, opriți focul și puneți capacul.

Lăsați supa să "se odihnească" timp în care fierbeți separat, tăiței (conform instrucțiunilor de pe ambalaj!) dar numai câți serviți la masa respectivă. Când sunt fierți, îi strecurați, îi clătiți, îi scurgeți și apoi îi puneți direct în farfurie, iar peste ei turnați supa. Presărați deasupra verdeață de pătrunjel tocată mărunt, dacă vă place.

Poftă bună!

Ingrediente Supa cu copanele de pui si taitei

1 caseriolă cu pulpe inferioare, de pui (a conținut 10 bucăți)

2-3 rădăcini de morcovi

1-2 rădăcini de pătrunjei

1 țelină mică (opțional)

1 ceapă întreagă

2-3 căței de usturoi

8-10 boabe de piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

1 pungă tăiței

sare, după gust

piper măcinat, după gust

Categorii