Supa cu fidea si legume coapte

Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa cu fidea si legume coapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu fidea si legume coapte

 

Am pornit de la niste rosii foarte coapte care nu mai mergeau in salata si ce mi-am zis eu hai cu o supa, dar o supa cu legumele coapte. Rosii de solar, cumparate, in gradina abia acum incep sa se coaca, daca apuca si nu pica jos manate, morcov tot cumparat, dovlecel si ceapa din gradina. Deci e o supa jumi -juma....Retete de vara.

 

INGREDIENTE
1 kg rosii 1 dovlecel cca 550 g 2 morcovi cca 150 g ceapa rosie 5-6 buc ( e micuta) sare piper fidea cu 8 oua optional branzeturi rase - Mozzarella, Emmentaler si Cedar

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am spalat rosiile, dovlecelul, am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Le-am asezat in tava de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt), rosiile intregi, dovlecelul taiat rondele, ceapa mai mare taiata, cea mica am lasat-o intreaga iar morcovul l-am taiat betisoare, am presarat sare si am bagat tava la cuptor pana au inceput sa se inmoaie legumele si sa-si schimbe culoarea. Le-am scos din cuptor si le-am pus in blender, rosiile le-am decojit, am blendat legumele apoi le-am pus intr-o cratita, am adaugat cca 2 l apa si am lasat sa fiarba, am potrivit de sare, apoi am adaugat fideaua si am mai lasat sa dea in cateva clocote ( fideaua fiind foarte fina fierbe repede ). Am rasnit si piper apoi am stins focul. Am servit supa fierbinte cu branzeturi rase, se poate servi si rece fara branzeturi.

Ingrediente Supa cu fidea si legume coapte

1 kg rosii

1 dovlecel cca 550 g

2 morcovi cca 150 g

ceapa rosie 5-6 buc ( e micuta)

sare

piper

fidea cu 8 oua

optional branzeturi rase - Mozzarella, Emmentaler si Cedar

Categorii