Supa cu mazare si taitei de orez

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa cu mazare si taitei de orez

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu mazare si taitei de orez

 

 Buna supica si calda. Exact de ce avem nevoie. Se prepara rapid si este potrivita pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE
400 gr amestec mazare cu morcov [congelat] 200 gr taitei de orez 1 ceapa rosie 1 cartof 3 catei usturoi 3 linguri ulei masline 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper negru macinat Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga. Cand cartoful este aproape patruns, se adauga mazarea si morcovii. Fierbeti 5 minute [ mazarea si morcovii sunt prefierti ] si puneti taiteii de orez. In aceasta etapa se trage oala de pe foc. Scoateti ceapa din zeama. Piperati. Asezonati supa cu patrunjel verde tocat. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie.

Pofta buna !!!!

Ingrediente Supa cu mazare si taitei de orez

400 gr amestec mazare cu morcov [congelat]

200 gr taitei de orez

1 ceapa rosie

1 cartof

3 catei usturoi

3 linguri ulei masline

2 linguri patrunjel verde tocat

sare

piper negru macinat

Categorii