Supa de bibilica cu fulgi de ou

Reteta culinara Supa de bibilica cu fulgi de ou din categoria Supe. Cum sa faci Supa de bibilica cu fulgi de ou

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de bibilica cu fulgi de ou

 

Daca nu ati mancat pana acum bibilica, eu zic sa achizionati cand aveti ocazia una, caci este cea mai dulce pasare domestica pe care am mancat-o pana acum, desi initial, prin coloratia pielii, usor inchisa la culoare nu mi-a spus absolut nimic. Bibilica, denumita si gaina cu margaritare, gaina de mare,pichere, pichie, picura, cata,in functie de zona geografica, originara de pe continentul african, au pene negre cenusii impestritate cu alb si cel mai important sunt monogame.

 

INGREDIENTE
o bucata carne cu os(spate) 2 morcovi 1 ceapa 1 pastarnac piper boabe sare 2 foi de dafin 1 ou faina cate grame are oul 1-2 linguri apa patrunjel verde Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare. Fierbem la foc mic pana legumele sunt moi, Strecuram zeama si pastram in supa legumele care ne plac. Completam cu apa cat este nevoie si potrivim de sare. Punem oul intr-o cana si il cantarim. Adaugam tot atata faina si amestecam bine cu o furculita. Adaugam 1-2 linguri apa rece astfel incat compozitia sa curga dar sa nu fie foarte moale. Punem compozitia intr-o punga. Taiem un capat si turnam in fir subtire. Lasam sa fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.

Ingrediente Supa de bibilica cu fulgi de ou

o bucata carne cu os(spate)

2 morcovi

1 ceapa

1 pastarnac

piper boabe

sare

2 foi de dafin

1 ou

faina cate grame are oul

1-2 linguri apa

patrunjel verde

Categorii