Supa de cartofi, cu taitei
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de cartofi, cu taitei
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de cartofi, cu taitei
Am făcut zilele trecute o supă ușoară și tare bună, cu ce ingrediente aveam în casă, pentru că soțului meu, dacă nu-i dai supă/ciorbă/borș este ca și cum n-ar mânca nimic. Dacă n-ar fi tăițeii cu ouă, adăugați pentru îmbunătățirea gustului și pentru o mai mare consistență, ar fi chiar de post. De obicei, în supe fierb ceapa întreagă (și usturoiul) și la sfârșit le recuperez și le arunc. Acum, inițial aș fi vrut să o fac chiar dietetică, fără să prăjesc ceapa, dar atunci chiar ar fi fost o supă ca de spital... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Ingrediente Supa de cartofi, cu taitei
4-6 cartofi roz
2 morcovi
1 pătrunjel
1 felie de țelină
1 ceapă galbenă medie
5-6 căței de usturoi
1 roșie mare
ulei de floarea soarelui
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
100 grame de tăiței cu ou