Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de cartofi, cu zdrente de oua

 

A doua zi după întoarcerea de la un drum lung, încă obosiți, am simțit nevoia unei supe ușoare care să ne hidrateze și să ne refacă forțele. Am făcut destul de repede această supă de cartofi, cu zdrențe de ouă, ușoară și economică, aproape dietetică și atât de bună, încât câte o singură porție/persoană la dejun ni s-a părut prea puțin... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE
6 cartofi medii, roz 3 morcovi 2 pătrunjei 1 țelină mică 2 cepe galbene mici 4 căței de usturoi 2 roșii medii sare piper 1 legătură de frunze de pătrunjel 2 linguri de ulei de floarea soarelui Pentru zdrențe: 2 ouă 1 lingură de făină albă sare piper

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Între timp, se spală roșiile, se taie cubulețe și se lasă în așteptare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se curăță cartofii, se spală și se taie în sferturi, de-a lungul.

Se curăță cepele și usturoiul și se spală.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală: cartofii, cepele întregi și cățeii de usturoi.

După două-trei clocote se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă supa la fiert încă două clocote,

Între timp se pregătește compoziția pentru zdrențe: se mixează ouăle cu: sare, piper și o lingură încărcată de făină albă.

Se scot din supă cepele și cățeii de usturoi care au fiert și au dat gustul lor bun și apoi se toarnă în fir compoziția pentru zdrențele de ouă. Se adaugă două linguri de ulei de floarea soarelui, pentru ultimul clocot al supei.

Se mai lasă supa la fiert încă 2-3 minute, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se ia oala de pe foc. Se pune capacul pe oală și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Ingrediente Supa de cartofi, cu zdrente de oua

6 cartofi medii, roz

3 morcovi

2 pătrunjei

1 țelină mică

2 cepe galbene mici

4 căței de usturoi

2 roșii medii

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

2 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru zdrențe:

2 ouă

1 lingură de făină albă

sare

piper

Categorii