Supa de cascaval, cu crutoane

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de cascaval, cu crutoane

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de cascaval, cu crutoane

 

Am auzit vorbindu-se, în urmă cu câtva timp, despre supa de cașcaval. Subiectul m-a tentat foarte mult de la început, pentru că-mi plac lactatele și mi-am imaginat imediat că trebuie să fie ceva foarte bun. Așa că m-am documentat foarte bine și am aflat că deși la noi aceasta nu este o supă foarte cunoscută, sau răspândită, în lume se face adeseori asemenea preparat și se găsește în bucătăria internațională sub diferite denumiri: ”soupe au fromage”, ”cheese soup”, ”kassuppe”, ”sajtleves”... Important este că pentru asemenea fel de supă există fel de fel de rețete, fiecare având imprimat specificul național, dar și gusturile bucătarului. În așa fel încât printre ingredientele lichide găsim, de la apă simplă, supă concentrată, sau supă de pui, până la lapte, vin, sau coniac... De la documentare, până la punere în practică a mai durat ceva timp, iar când în sfârșit m-am decis, ieri dimineață, mi-am pus și eu amprenta personală, fâcând această supă, atât în alegerea ingredientelor și a cantităților, cât și în prepararea ei. Rezultatul a fost de natură să ne încânte, vizual și mai ales gustativ. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Ingrediente Supa de cascaval, cu crutoane

150-200 grame de cașcaval

750 ml de lapte

6 cartofi

2 morcovi

1 ceapă

5-6 căței de usturoi

1 legătură de frunze de pătrunjel

ulei de floarea soarelui pentru călit

sare

piper

oregano

Pentru servit:

crutoane rumenite la cuptor, din 4-5 felii de pâine toast

Categorii