Supa de fasole uscata
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de fasole uscata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de fasole uscata
INGREDIENTE
Fasolea impreuna cu ciolanul proaspat de porc se pun la fiert in apa rece cu sare. Ceapa se taie si se pune si ea la fiert impreuna cu carnea si fasolea, alaturi de foile de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavaturile taiate julien si cu pasta de ardei rosu. Cand ciolanul este fiert se scoate din supa si se dezoseaza.
Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste alaturi de ceapa verde taiata sau ceapa rosie, dupa preferinte.
Ingrediente Supa de fasole uscata
400 gr fasole boabe uscate
1 buc ciolan de porc proaspat
2 linguri pasta de ardei macinat
3 foi de dafin
1 buc ceapa
2 buc marcov
1 buc pastarnac
sare
piper