O supa de legume dupa atata carne si atata stat in casa cred ca ar merge de minune.
2 morcovi
1 ceapa
1 bucata pastarnac
1/2 ardei gras rosu
2 linguri ulei
sare
piper
1 foaie de dafin
1 lingurita baza pentru mancare(optional)
patrunjel verde
taitei
Curatam legumele si le spalam bine.Ceapa o lasam intreaga, iar restul legumelor le taiem bucati mai mari.O bucatica mica de morcov o dam pe razatoarea mica. Punem uleiul intr-o oala la foc. Adaugaam morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam cateva minute la foc mic, avand grija sa nu se arda. Stingem cu 1 litru de apa si cand incepe sa fiarba punem legumele.Lasam sa fiarba pana legumele sunt moi, scoatem ceapa, ardeiul gras si foaia de dafin si adaugam taiteii.Daca este nevoie completam cu putina apa, lasam sa dea in clocot si apoi punem taiteii.Adaugam baza pentru macare, piper si sare daca mai este nevoie.Fierbem pana taiteii sunt gata.Stingem focul si adaugam 100 ml apa rece. Presaram patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.