Supa de legume, cu perisoare de cașcaval
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de legume, cu perisoare de cașcaval
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de legume, cu perisoare de cașcaval
Doream să fac acest gen de supă de mult timp, de când am găsit ceva similar pe net. Erau alte ingrediente, iar perișoarele erau numite ”găluște”. Mie mi se pare că atât aspectul, cât și procedeul de preparare amintește mai mult de perișoare, decât de găluște, de aceea le-am denumit astfel. Mărturisesc că am avut emoții că s-ar putea destrăma perișoarele, la fiert, așa că le-am fiert la foc mic și le-am urmărit îndeaproape. Bucurie mare! Nu numai că nu s-au deformat/destrămat deloc, dar au un gust excepțional și au împrumutat și supei ceva plăcut din gustul lor... Excelentă idee pentru o ultimă supă de frupt/de dulce, înainte de intrarea în Postul Mare! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Ingrediente Supa de legume, cu perisoare de cașcaval
4 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
2 roșii
4 cartofi roz
1 ceapă
4 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare fină
piper
Pentru perișoare:
100 grame de cașcaval
75 grame de unt
100 grame de făină albă
1 ou
sare fină
ulei de floarea sorelui, pentru modelat perișoarele