Supa de peste cu taitei de ovaz

Reteta culinara Supa de peste cu taitei de ovaz din categoria Supe. Cum sa faci Supa de peste cu taitei de ovaz

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de peste cu taitei de ovaz

500 gr peste(capul si bucati de la coada pestelui)-somn 1 ceapa 1 morcov 100 gr ardei rosu 1 tija telina Apio 100 gr mazare congelata 200 gr broccoli congelat 100 gr taitei de ovaz 1 lingura ulei sare piper negru macinat patrunjel uscat Bucatile de peste spalate  bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama printr-o sita deasa pentru a indeparta ebventualele resturi sau oase si pastram zeama. Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit morcovul,ceapa, telina, ardeiul rosu, apoi dupa ce acestea s-au inmuiat putin adaugam mazarea. Stingem cu zeama de la peste di fierbem 15-20 de minute pana legumele sunt moi. Intre timp scoaem carnea de peste de pe oase. Punem o craticioara cu apa la fiert si cand clocoteste adaugam 1 lingurita de sare si taiteii de ovaz. Ii fierbem la foc mic al dente. Cand legumele sunt moi mai adaugam zeama daca este neceasar si punem sare si piper dupa gust, apoi la primul clocot  adaugam broccoli si mai fierbem 3 minute. Aducem in cratita carnea de peste si pastele scurse de apa  si mai fierbem 1 minut. Presaram patrunjelul uscat si oprim focul.

Ingrediente Supa de peste cu taitei de ovaz

500 gr peste(capul si bucati de la coada pestelui)-somn

1 ceapa

1 morcov

100 gr ardei rosu

1 tija telina Apio

100 gr mazare congelata

200 gr broccoli congelat

100 gr taitei de ovaz

1 lingura ulei

sare

piper negru macinat

patrunjel uscat

Categorii