Supa de rosii

Reteta culinara Supa de rosii din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii

 

Retete de suflet O supa de rosii vara este binevenita, mai ales ca o putem manca atat de calda, dar mai ales de rece.

1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 600 gr roșii proaspete 2 linguri ulei de masline + pentru decor sare piper negru 1 lingurita zahar ras busuioc verde pentru decor crutoane pentru servire Se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras tăiat cubulețe și morcovul se da pe răzătoarea mare. Taiem rosiile cubulete mici. In uleiul incins se incinge morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un praf de sare. Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile si zaharul. Se acopera cu un capac si se fierbe 10-15 minute pana rosiile sunt bine fierte. Amesteca toata compozitia, apoi dilueaza cu apa fierbinte cat de groasa vrem sa fie. Se aduce din nou la fiert și se condimentează cu sare și piper. Servim supa de crutoane. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se stropește cu puțin ulei de măsline.  

Ingrediente Supa de rosii

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras

600 gr rosii proaspete

2 linguri ulei de masline+ ptr decor

sare

piper negru macinat

1 lingurita rasa zahar

busuioc verde pentru decor

crutoane pentru servit

Categorii