Supa de rosii

Reteta culinara Supa de rosii din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de rosii
Retete de suflet O supa de rosii vara este binevenita, mai ales ca o putem manca atat de calda, dar mai ales de rece.
1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 600 gr roșii proaspete 2 linguri ulei de masline + pentru decor sare piper negru 1 lingurita zahar ras busuioc verde pentru decor crutoane pentru servire Se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras tăiat cubulețe și morcovul se da pe răzătoarea mare. Taiem rosiile cubulete mici. In uleiul incins se incinge morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un praf de sare. Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile si zaharul. Se acopera cu un capac si se fierbe 10-15 minute pana rosiile sunt bine fierte. Amesteca toata compozitia, apoi dilueaza cu apa fierbinte cat de groasa vrem sa fie. Se aduce din nou la fiert și se condimentează cu sare și piper. Servim supa de crutoane. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se stropește cu puțin ulei de măsline.Ingrediente Supa de rosii
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
600 gr rosii proaspete
2 linguri ulei de masline+ ptr decor
sare
piper negru macinat
1 lingurita rasa zahar
busuioc verde pentru decor
crutoane pentru servit