Supa de rosii cu galusti din gris

Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii cu galusti din gris

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu galusti din gris

2 morcovi 1 pastarnac 1 felie de telina 1 ceapa mare 1 ardei gras rosu sau capia 50 ml ulei 750-800ml rosii pasate sau suc de rosii cateva fire de leustean, marar si patrunjel verde sare, piper macinat Pentru galusti 2 oua mari 8 linguri pline cu gris

Punem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute

Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute

Turnam apoi rosiile pasate, amestecam inca 1 minut

Adaugam 2 litri de apa si lasam 25 minute sa fiarba la foc mic dupa care punem  ardeiul si verdeata taiate marunt

Gustam de sare, putem pune un cub baza pentru mancaruri cu gust de gaina daca ne place si ne ocupam de galusti. 

Batem  foarte bine ouale intregi. 

Adaugam grisul si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza 

Dupa aceasta operatiune nu mai amestecam deloc pentru ca se va intari si galustile nu vor mai fierbe

Luam din compozitie cu o lingutita umezita in prealabil si o scufundam in supa care fierbe usor. Asteptam sa se desprinda si continuam  pana terminam toate galustile

Punem capac si le lasam sa fiarba inca 10-15 minute la foc mic, adaugand din cand in cand, cateva linguri cu apa rece 

 Pofta buna!

 

Ingrediente Supa de rosii cu galusti din gris

2 morcovi

1 pastarnac

1 felie de telina

1 ceapa mare

1 ardei gras rosu sau capia

50 ml ulei

750-800ml rosii pasate sau suc de rosii

cateva fire de leustean, marar si patrunjel verde

sare, piper macinat

Pentru galusti

2 oua mari

8 linguri pline cu gris

Categorii