Supa de rosii cu legume si taitei

Reteta culinara Supa de rosii cu legume si taitei din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii cu legume si taitei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu legume si taitei

 

Mi-am dorit o supica mai usoara, dar totusi  consistenta, asa ca am combinat niste oase de vita cu legume dulci(morcov, cartof, pastarnac).

 

INGREDIENTE
2-3 oase rotunde de vita cu maduva 1 ceapa 1 morcov mare 1 pastarnac 2 cartofi 250 ml rosii pasate sare piper negru boabe 2 foi de dafin o mana taitei lati 1 lingura baza pentru mancare de legume optional 1 lingura ulei optional patrunjel verde Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare, foile de dafin, piperul boabe si legumele curatate, spalate si taiate astfel: cepa o lasam intreaga, morcovul rondele, cartofii si pastarnacul in bucati mari. Fierbem pentru 15 minute, dupa care strecuram supa din nou pentru a indeparta foile de dafin si piperul. Pastram in supa legumele care ne plac(eu am scos doar ceapa). Adaugam rosiile mixate si fierbem 7-8 minute.Completam cu zeama oprita cat este nevoie. Adaugam taiteii si baza pentru mancare. Daca dorim putem adauga si ulei. Fierbem taiteii dupa instructiunile de pe pachet. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.

Ingrediente Supa de rosii cu legume si taitei

2-3 oase rotunde de vita cu maduva

1 ceapa

1 morcov mare

1 pastarnac

2 cartofi

250 ml rosii pasate

sare

piper negru boabe

2 foi de dafin

o mana taitei lati

1 lingura baza pentru mancare de legume optional

1 lingura ulei optional

patrunjel verde

Categorii