Supa de rosii cu naut

Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii cu naut

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu naut

 

Rosiile si nautul sunt principalele ingrediente pentru supa. Pentru gust si aroma am folosit bacon. L-am prajit pana a devenit crocant, apoi grasimea lasata dupa prajire am folosit-o la preparare. Se poate face o supa de legume sau o supa de carne, se pot folosii diferite plante aromatice la aceasta supa. Mie imi place busuiocul. Se potriveste perfect cu rosiile, asa ca l-am folosit pentru a parfuma supa.

Ingrediente Supa de rosii cu naut

650-700 ml suc gros de rosii(eu am folosit unul facut in casa)

3-4 felii de bacon sau o alta sunca cu grasime

2 linguri ulei de masline

50 gr unt

50 gr parmezan taiat cuburi sau o alta branza tare(eu folosesc branza Praid)

1 ceapa

4-5 catei de usturoi

1 ardei capia copt si curatat de coaja

400 gr naut (eu am folosit 1 conserva de naut fiert)

1 pumn de frunze proaspete de busuioc

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingura zahar

600-700 ml apa sau supa de legume/carne

Categorii