Supa de rosii cu naut
Reteta culinara din categoria Supe. Cum sa faci Supa de rosii cu naut
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de rosii cu naut
Rosiile si nautul sunt principalele ingrediente pentru supa. Pentru gust si aroma am folosit bacon. L-am prajit pana a devenit crocant, apoi grasimea lasata dupa prajire am folosit-o la preparare. Se poate face o supa de legume sau o supa de carne, se pot folosii diferite plante aromatice la aceasta supa. Mie imi place busuiocul. Se potriveste perfect cu rosiile, asa ca l-am folosit pentru a parfuma supa.
Ingrediente Supa de rosii cu naut
650-700 ml suc gros de rosii(eu am folosit unul facut in casa)
3-4 felii de bacon sau o alta sunca cu grasime
2 linguri ulei de masline
50 gr unt
50 gr parmezan taiat cuburi sau o alta branza tare(eu folosesc branza Praid)
1 ceapa
4-5 catei de usturoi
1 ardei capia copt si curatat de coaja
400 gr naut (eu am folosit 1 conserva de naut fiert)
1 pumn de frunze proaspete de busuioc
Sare si piper proaspat rasnit
1 lingura zahar
600-700 ml apa sau supa de legume/carne