Supa de rosii cu perisoare

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de rosii cu perisoare
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de rosii cu perisoare
Prepar adeseori supă de roșii, atât vara, cât și iarna și folosesc de regulă nu numai câteva roșii, dar mai ales suc natural de roșii, făcut în casă, dulce și bun. Dacă de obicei adaug tăiței, orez, sau găluște de gris, de această dată m-am gândit să fac niște perișoare moi și gustoase, din pulpă de porc. A ieșit o supă foarte bună, grație ingredientelor naturale de calitate. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.
Ingrediente Supa de rosii cu perisoare
Pentru supă:
2 roșii
1 litru de suc de roșii, preparat în casă
2 morcovi,
2 pătrunjei
1/2 țelină mică
2 cepe
2-3 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
Pentru perișoare:
250-300 grame de carne tocată de porc
1 ou
40 grame de orez
1/4 ceapă
1 lingură de făină albă
sare
piper
pătrunjel tocat
făină albă pentru modelat perișoarele