Supa de rosii cu perisoare

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de rosii cu perisoare

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu perisoare

 

Prepar adeseori supă de roșii, atât vara, cât și iarna și folosesc de regulă nu numai câteva roșii, dar mai ales suc natural de roșii, făcut în casă, dulce și bun. Dacă de obicei adaug tăiței, orez, sau găluște de gris, de această dată m-am gândit să fac niște perișoare moi și gustoase, din pulpă de porc. A ieșit o supă foarte bună, grație ingredientelor naturale de calitate. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.

Ingrediente Supa de rosii cu perisoare

Pentru supă:

2 roșii

1 litru de suc de roșii, preparat în casă

2 morcovi,

2 pătrunjei

1/2 țelină mică

2 cepe

2-3 căței de usturoi

ulei de floarea soarelui pentru călit legumele

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

Pentru perișoare:

250-300 grame de carne tocată de porc

1 ou

40 grame de orez

1/4 ceapă

1 lingură de făină albă

sare

piper

pătrunjel tocat

făină albă pentru modelat perișoarele

Categorii