Supa de rosii cu smantana și turnatei

Reteta culinara Supa de rosii cu smantana și turnatei din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de rosii cu smantana și turnatei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu smantana și turnatei

 

Zilele trecute am facut o supa de rosii acra si gustoasa, caruia i-am dat mai multa consistenta cu smantana adaugata, dar si cu niste turnate. Îmi plac turnările, care se mai numesc și „tăitei leneși”, nu doar pentru că sunt ușoare și rapide, ci și pentru consistența și gustul plăcut. Si cand pot, nu ezit sa le fac in supe de tot felul... Din ingredientele de mai jos am facut o oala de ciorba de 4 litri.

4-5 roșii 4-5 morcovi 3-4 patrunjel 1 felie de telina 1-2 cepe galbene 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 500 ml suc de rosii 400 ml de smântână sare piper 1 legatura de frunze de patrunjel Pentru distribuție: 2 oua 4 linguri de faina alba 1/4 lingurita sare extra fina

Patrunjelul, telina si jumatate din morcovi se curata, se spala, se toaca grosier si se pun la fiert cu 3 litri de apa rece. Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată. Completați cu apă caldă, când este cazul.

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste usor in ulei suficient la foc mic pana se inmoaie si transparenta.

Se spala rosiile, se taie cubulete si se adauga in tigaia in care s-a calit ceapa, impreuna cu ceilalti morcovi, rasi pe razatoarea mica. Țineți legumele la foc mic până când lichidul lăsat de roșii se înmoaie și scade.

Când rădăcinile sunt aproape fierte, adăugați în oală legumele călite și sucul de roșii.

Pentru turnare amestecam cele doua oua cu un praf de sare si faina. Se pune compozitia intr-o oala (sau o punga de unica folosinta) si dupa ce ai redus intensitatea focului de la aragaz se toarna turnarea (de marimea dorita) direct in oala de ciorba.

Lasati supa sa fiarba inca 10-15 minute. Se subtiaza crema cu 2-3 linguri de supa, si se adauga in oala. Se fierbe apoi supa la foc mic 4-5 minute, se condimenteaza cu sare si piper si la final se adauga patrunjelul tocat, pregatit intre timp. Luați oala de pe foc, puneți capacul și după 10 minute de odihnă, supa poate fi servită.

Ingrediente Supa de rosii cu smantana și turnatei

4-5 roșii

4-5 morcovi

3-4 pătrunjei

1 felie de țelină

1-2 cepe galbene

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

500 ml de suc de roșii

400 ml de smântână

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Pentru turnăței:

2 ouă

4 linguri încărcate de făină albă

1/4 linguriță de sare extrafină

Categorii