Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

Reteta culinara Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

 

De mult timp voiam să fac o asemenea supă, dar am prins definitiv curaj atunci când am văzut într-un meniu o supă de roșii cu brânză, făcută de Irina. Pentru multe preparate eu prefer brânza telemea, sau cașcavalul, iar la această supă, câteva cubulețe de brânză sărată,  asemănătoare cu brânza feta, mi se pare ceva foarte gustos. La această supă am servit nu numai cubulețe de telemea, ci și crutoane aromatizate, pe care le-am preparat altfel decât de obicei: am prăjit feliile de pâine toast, le-am aromatizat și după ce s-au pătruns bine, le-am tăiat în crutoane. Aceste crutoane nu sunt rumenite pe toate fețele, dar sunt tare gustoase așa, aromatizate... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE
2 morcovi 1 pătrunjel 1/4 țelină mare 4 roșii 500 ml de suc de roșii 1 ceapă galbenă, mare ulei de floarea soarelui, pentru călit 4 căței de usturoi sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel Pentru servit: 200 grame de telemea 8 felii de pâine toast, pentru crutoane Pentru aromatizat crutoanele: sare piper 2-3 linguri de ulei de măsline oregano

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se spală, roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc ușor, de asemenea, cu ceapa. Se ține tigaia pe foc, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii, pentru încă două clocote.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se pregătesc crutoanele: se prăjesc feliile de pâine toast, se stropesc cu ulei de măsline și se presară: sare, piper și oregano, pe ambele fețe. Când feliile de pâine s-au pătruns bine, se taie în crutoane.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în oală, pentru ultimul clocot.

Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.

Se condimentează supa cu: sare, piper și cimbru. Se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de ”odihnă”, supa se poate servi, cu crutoane aromatizate și cubulețe de telemea.

Ingrediente Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

2 morcovi

1 pătrunjel

1/4 țelină mare

4 roșii

500 ml de suc de roșii

1 ceapă galbenă, mare

ulei de floarea soarelui, pentru călit

4 căței de usturoi

sare

piper

cimbru

1 legătură de pătrunjel

Pentru servit:

200 grame de telemea

8 felii de pâine toast, pentru crutoane

Pentru aromatizat crutoanele:

sare

piper

2-3 linguri de ulei de măsline

oregano

Categorii