Supa de rosii cu tortellini

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de rosii cu tortellini

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu tortellini

 

Fac adeseori supe de roșii, vara în special, când aceste legume sunt la îndemână, iar în anotimpul rece, folosind mai ales sucul de roșii din producție casnică. Supele acestea sunt dulcege, cel mult dulci-acrișoare, nicidecum acre, sau acrite, cum le place unora. Nici ciorbele nu sunt prin definiție acre, iar atunci când sunt acrite cumva, titlul lor anunță aceasta, așa cum dau mărturie zecile de rețete ale colegilor bucătărași destoinici și foarte pricepuți (”ciorbă acrită cu varză murată/corcodușe/moare de varză, borș...”). Supele de roșii pot fi făcute cu: orez, paste, găluște de gris, sau de făină, perișoare, legume, iar acum, iată, am încercat o rețetă, cu tortellini... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Ingrediente Supa de rosii cu tortellini

4 roșii mari

3 morcovi

2 pătrunjei

1/2 țelină

1 ardei gras roșu

2 cepe medii

ulei de floarea soarelui, pentru călit

400 ml de suc de roșii

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

250 grame de tortellini

Categorii