Supa de salata verde
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de salata verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de salata verde
O supa rapida si buna care este specifica zonei de vest a Romaniei.
INGREDIENTE
Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste salata sa nu isi piarda din culoarea ei verde.
In alta oala se rad cateii de usturoi, se adauga peste ulei, oala se pune pe foc pentru cateva secunde, se adauga faina sa si se face un rantas ce se prajeste putin apoi se stinge cu iaurtul dres cu apa. Se adauga si salata oparita si se completeaza cu apa. Supa rezultata se da intr-un clocot.
Salata fiind deja oparita doar un singur clocot ii trebuie pentru a fi gata.
Intre timp se sparge oul se bate cu furculite si se pune in supa care deja clocoteste, se asezoneaza de sare si piper dupa gust stingand focul .
Ingrediente Supa de salata verde
2 buc salata verde
4 catei de usturoi
1 lingura de faina
300 l iaurt grecesc
1 buc ou
100 ml ulei