Supa de spanac cu cartofi

Reteta culinara Supa de spanac cu cartofi din categoria Supe. Cum sa faci Supa de spanac cu cartofi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de spanac cu cartofi

 

O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.  

 

INGREDIENTE
1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 350 gr spanac proaspat 200 gr smantana 2 galbenusuri 1 lingura ulei sare piper patrunjel verde Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare, apoi ceapa.Lasam legumele sa se inmoaie usor si stingem cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2-3 degete. Cand apa incepe sa fiarba adaugam cartofii. Fierbe, 15 minute pana toate legumele sunt moi, adaugam putina apa dac este nevoie si potrivim de sare si piper.Cand zeama fierbe adaugam spanacul frunze curatat si spalat. Fierbem 5 minute sa se inmoaie si spanacul, fara a se terciui. Batem smantana cu galbenusurile intr-un castron si turnam zeama fierbinte. Omogenizam, apoi turnam amestecul in oala. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.

Ingrediente Supa de spanac cu cartofi

1 morcov

1 ceapa

2 cartofi

350 gr spanac proaspat

200 gr smantana

2 galbenusuri

1 lingura ulei

sare

piper

patrunjel verde

Categorii