Supa de telina si crutoane cu unt

Reteta culinara Supa de telina si crutoane cu unt din categoria Supe. Cum sa faci Supa de telina si crutoane cu unt

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de telina si crutoane cu unt

Pentru supa: cam 800 g telina 1 pastarnac 1 ceapa mare 1 lg ulei sare 1,7 l-1,8 l apa Pentru crutoane: 400 g paine toast sau franzela 75 g unt 3 catei usturoi 3 lg-te ulei sare

       Se pregateste o oala  mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza si cu pastarnacul. Inainte de a aprinde focul, se toarna 1 lg ulei (am facut supa mai dietetica-cine doreste poate cali legumele in ulei ) si  1 lg-ta de sare. Se fierbe 1 ora , din momentul in care a dat in clocot.

      In acest timp se fac crutoanele: se taie painea in cubulete. Se topeste cate 25 g unt ,cu 1 catel usturoi taiat,putina sare  si 1 lg-ta ulei. Se pune ulei ,pentru ca untul se arde usor. Cand s-a topit untul, se adauga crutoanele si se amesteca imediat. Se lasa la rumenit, pe aragaz (nu e nevoie in cuptor),amestecand din cand in cand. Se repeta  procedura de 3 ori,pana se termina crutoanele.

    Supa se scurge, iar ceapa se arunca. Restul se paseaza,adaugand cate un polonic de zeama,pana rezulta o pasta fina. Nu puneti tot lichidul de la inceput, pentru ca poate iesi prea subtire.Cand ati terminat de pasat ,se adauga restul de zeama pana  obtineti consistenta dorita.   La sfarsit, verificati daca este suficient de sarata. 

 

 

Ingrediente Supa de telina si crutoane cu unt

Pentru supa:

cam 800 g telina

1 pastarnac

1 ceapa mare

1 lg ulei

sare

1,7 l-1,8 l apa

Pentru crutoane:

400 g paine toast sau franzela

75 g unt

3 catei usturoi

3 lg-te ulei

sare

Categorii