Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui
Fără vreun motiv anume, zilele trecute am vrut să fac o supă mai ”light”, ușoară, dar care să conțină și carne. M-am decis pentru aceasta de față, foarte gustoasă și nutritivă. Această supă se face relativ ușor și destul de repede, cel mai mult timp luându-l, cel puțin din punctul meu de vedere, perișoarele, pe care de obicei le fac mai mici, pentru că așa mi se pare mie mai drăguț... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.
Ingrediente Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui
3 morcovi
2 pătrunjei
1 păstârnac
1 țelină mică
2 cepe
4 căței de usturoi
2 roșii mari
1 legătură de frunze de pătrunjel
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
Pentru perișoare:
500 grame de piept de pui, fără os
1 ceapă mică
2-3 linguri de orez
pătrunjel tocat
1 ou
sare
piper
făină albă, pentru modelat perișoarele (sau ulei)