Supa din carne de vitel, cu fidea

Reteta culinara Supa din carne de vitel, cu fidea din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa din carne de vitel, cu fidea

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa din carne de vitel, cu fidea

 

Pentru cele trei zile de sărbători pascale, am ales să fac o supă ușoară și gustoasă, din carne de vițel, cu fidea (din care n-am mai mâncat de mult timp). Carnea de vițel necesită mult timp de fierbere, dar nu atât cât cea de vită. De aceea am cumpărat în mod special carne de vițel, nu numai pentru că fierbe mai ușor, dar și pentru că este mai fragedă și mai gustoasă. În plus, supa din carne de vită, sau de vițel este recomandată în multe afecțiuni digestive, mai ales astfel, preparată dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Din ingredientele de mai sus am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE
900 grame de carne de vițel 3 morcovi 2 pătrunjei 1 felie de țelină 4 cartofi roz 1 ceapă galbenă 2 căței de usturoi boabe de piper sare 1 legătură de frunze de pătrunjel fidea

Carnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de la aragaz, pentru ca supa să rămână limpede. Când este cazul, se completează cu apă caldă.

Între timp se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se porționează grosier. Se curăță ceapa și usturoiul, iar apoi se spală. Se curăță cartofii și se spală.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Când carnea a fiert (se verifică înțepând cu o furculiță) se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă, dublată cu tifon, iar carnea se porționează și se lasă în așteptare, într-un vas acoperit cu capac, ca să nu se usuce la suprafață.

Se toarnă supa strecurată în oală, se adaugă ceapa, usturoiul și rădăcinoasele pregătite în prealabil. Se fierb legumele la foc iute și când sunt aproape fierte, se adaugă cartofii și carnea porționată, iar ceapa și usturoiul se scot din supă.

Se fierbe separat fideaua, în apă cu sare și când este gata, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când toate ingredientele din supă au fiert, se condimentează cu sare, se adaugă fideaua strecurată se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe foc.

După 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Ingrediente Supa din carne de vitel, cu fidea

900 grame de carne de vițel

3 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

4 cartofi roz

1 ceapă galbenă

2 căței de usturoi

boabe de piper

sare

1 legătură de frunze de pătrunjel

fidea

Categorii