Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Reteta culinara Supa din rasol de pui, cu taitei lati din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa din rasol de pui, cu taitei lati

 

Cu puțin efort și destul de repede, din 8-10 copănele de pui, câteva legume, o garnitură preferată și o salată adecvată puteți prepara două feluri de mâncare foarte gustoase și dietetice. Este exact ceea ce am făcut eu în urmă cu puțin timp, după ce a trecut perioada mâncărurilor bogate și consistente de Crăciun. Tare bune au fost, ambele feluri de mâncare și tare bine ne-am simțit! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE
10 copănele de pui 3-4 morcovi 2-3 pătrunjei 1/4 țelină 1 ceapă galbenă 2-3 căței de usturoi sare extrafină piper boabe pătrunjel tocat tăiței lați

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Dacă sunt prea mari, rădăcinoasele se pot înjumătăți. Ceapa și cățeii de usturoi se lasă întregi.

Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă, prevăzută cu tifon, după care se pune la fiert, cu legumele pregătite între timp.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe amabalaj. Când au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, sub jet, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când legumele au fiert în supă, se condimentează după gust cu sare și piper, după care se adaugă pastele fierte și scurse de apă, pentru un ultim clocot, de 2-3 minute.

Se ia oala de supă de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Ingrediente Supa din rasol de pui, cu taitei lati

10 copănele de pui

3-4 morcovi

2-3 pătrunjei

1/4 țelină

1 ceapă galbenă

2-3 căței de usturoi

sare extrafină

piper boabe

pătrunjel tocat

tăiței lați

Categorii