Supa greceasca de linte rosie
Reteta culinara Supa greceasca de linte rosie din categoria Supe. Cum sa faci Supa greceasca de linte rosie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa greceasca de linte rosie
O supa extrem de aromata si acra care se potriveste perfect cu un bat sau paine prajita.
1 ceapă 2 morcovi 3 catei de usturoi 150 gr linte rosie cimbru uscat 2 foi de dafin oregano rozmarin semințe de chimen boia dulce iute iute suc de lamaie dupa gust 2 linguri ulei de masline 200 gr roșii piure patrunjel verde tocat marunt Curatam ceapa si morcovul, ii spalam si ii taiem bucatele mai mari. In uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam din cand in cand pana se inmoaie. Cand sunt moi, adaugam usturoiul feliat si restul condimentelor. Se adauga lintea spalata si scursa si se acopera cu apa fierbinte. Fierbeți 10 minute, apoi adăugați roșiile și fierbeți încă 10 minute. Opriți focul, îndepărtați foile de dafin și amestecați bine compoziția. O punem din nou pe foc dupa ce l-am umplut cu apa fierbinte cat este nevoie si am adaugat sare si piper. Adaugam si suc de lamaie dupa gust. Optional putem adauga si coaja de lamaie rasa. Servim supa cu patrunjel verde deasupra, zeama de lamaie si stropita cu putin ulei de masline.Ingrediente Supa greceasca de linte rosie
1 ceapa
2 morcovi
3 catei de usturoi
150 gr linte rosie
cimbru uscat
2foi de dafin
oregano
rozmarin
chimen seminte
boia dulce
boia iute
zeama de lamaie dupa gust
2 linguri ulei de masline
200 gr rosii pasate
patrunjel verde tocat fin