Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)
Reteta culinara Tabouleh- Salata de grau sfaramat(de post) din categoria Salate. Specific Iordania. Cum sa faci Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)
Tabouleh este un aperitiv caracteristic regiunii Levant( Liban, Siria,Iordania) cu foarte multe varietati regionale. Tara de origine se considera Libanul, unde in mod caracteristic se foloseste foarte multa frunza de patrunjel si putin bulgur. Se mananca specific arabeste cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc lingura.
Ingrediente Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)
1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
zeama de la 2 lamai de marime medie
2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
2 linguri frunze de menta verde
2 castraveti de marime medie
1 rosie mica
3 liguri ulei de masline
1/2 lingurita sare