Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre
Instructiuni de preparare Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre
Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri.Se incinge untul intr-o tigaie mare/ cratita si se pune ceapa la calit 3-4 minute.Se adauga apoi ciupercile si se lasa sa se caleasca 10-15 minute (trebuie sa se inmoaie si sa se evaporeze apa pe care si-o lasa).
Cat timp se calesc ciupercile, se umple o oala cu apa si se pune la fiert cu sare, eventual o lingura de ulei. Se adauga smantana in cratita cu ciuperci,se fierbe ~10 minute. Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras, sare si piper (cat va place).Se amesteca bine sa se topeasca parmezanul.
Cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Tagliatellele mele erau proaspete, s-au fiert in 3-5 minute.Se scurg pastele si se adauga in sosul de ciuperci.
Trufa (in cazul in care aveti asa ceva) se spala foarte bine, cu o periuta, de pamant, apoi se feliaza foarte fin (exista un instrument special, dar nu il aveam).
Se impart pastele in farfurii, se decoreaza cu feliute de trufe si se servesc impreuna cu un pahar de vin alb.
Ingrediente Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre
400 - 500 g tagliatelle
50 g unt
1 ceapa taiata marunt
300 g ciuperci champinon
400 ml smantana dulce
100 g parmezan razuit
1 trufa neagra (optional) - 10 g trufe sunt suficiente pt o portie
sare, piper