Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

Reteta culinara Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune din categoria Cook and smile. Cum sa faci Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

 

Nu-i asa de placut ca la gura sobei sau ca in fata semineului, dar ma multumesc si cu spatele lipit de caloriferul cald, cu laptopul in brate si cu o felie din bunatatea asa de tarta care-mi face cu ochiul din farfuria asezata langa mine, pe parchet. Ei, uite-asa stau eu acum si va scriu voua o noua reteta cu care va puteti da pe spate prietenii, sotul, iubitul sau pe cine doriti voi.

Ingrediente Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

Pentru umplutura:

25 gr. unt,

460 gr. praz tocat,

 100 gr. branza Roquefort (nu-i o tragedie daca puneti mai multa; eu atata am avut, dar cred ca n-ar fi stricat inca vreo 50 de gr. in plus),

 250 ml. smantana,

 2 oua mari,

 1 lingurita de tarhon tocat marunt (de preferat proaspat),

 sare si piper negru.

Pentru blat:

 175 gr. faina,

 50 gr. unt rece, taiat cubulete,

 75 gr. alune maruntite cat mai fin,

 15 ml. zeama de lamaie,

 30 ml. apa foarte rece.

Categorii