Tarta cu sparanghel si somon fumé

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu sparanghel si somon fumé

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei. Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade. Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute. Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu sparanghel si somon fumé

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:

Umplutura:

1. 300 gr sparanghel congelat

2. 250 gr somon fumé

3. 100 gr emmental ras

4. 300 ml lapte

5. 2-3 fire ceapa verde

6. o legatura mica patrunjel

7. 3 oua

8. sare, piper, nucsoara

Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Categorii