Tarta quiche lorraine

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta quiche lorraine

Se amesteca toate incredientele pana iese un aluat destul de tare care se da la frigider pentru cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte si il las in folie la rece pana il pregatesc. Daca sunteti foarte grabite/grabiti, puteti folosi si aluat foietaj din comert, insa trebuie sa stiti ca are o textura diferita, iar tarta o sa semene mai mult cu un fel de placinta taraneasca. Nu ca asta ar fi ceva rau, dar trebuie sa incercati si varianta tipic frantuzeasca, deoarece este mult mai gustoasa. Se asaza aluatul in tava si se da la cuptor (acoperiti cu hartie de copt si puneti cateva boabe de fasole ca sa nu se umfle) pentru circa 15 minute, cand va fi usor rumenita pe margini. Baconul se prajejte intr-o tigaie fara adaos de ulei pentru 3-4 minute, pana devine usor crocant. Smantana se bate bine cu ouale, sarea si piperul dupa care se adauga cascavalul ras. Asezati trei sferturi din bacon peste tarta, dupa care adaugati amestecul de smantana. Prazul sau ardeiul gras taiate in feliute subtiri se pun peste compozitie, impreuna cu restul de bacon. Se da la cuptor pentru 40 de minute. Este o minunatie, parol!

Ingrediente Tarta quiche lorraine

Ingrediente aluat: 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, sare, 2 linguri cu apa rece

Ingrediente compozitie:

350-400 de grame de smantana

200 de grame de cascaval ras

200 de grame de bacon taiat in feliute subtiri

5 oua

piper, sare

praz (optional), ardei gras (optional)

Categorii