Tartă răsturnată cu mere

Reteta culinara Tartă răsturnată cu mere din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Tartă răsturnată cu mere

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tartă răsturnată cu mere

 

Am facut-o pentru sarbatoarea de St Valentin de anul trecut, o surpriza pentru sotul meu care apreciaza mult acest tip de desert https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/tarta-rasturnata-cu-mere.html

1 rulou de aluat foetaj 4 mere 90 g zahăr din trestie 50 de grame de unt 1 baton de scortisoara decor: 75 ml de smantana lichida rece 1 lingura buna de mascarpone 2 linguri de zahar vanilie

Curatati merele de coaja si taiati-le felii.Puneti la topit untul intr-o tigaie cu zaharul de trestie.

Adaugati merele, batonul de scortisoara .

Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.

Puneti apoi merele pe fundul unei tave de tarta unsa.

Se prepară foaia de aluatul foetat.

Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.

Se coace in cuptorul incalzit la 180 ° C timp de 30 de  minute,  sa fie rumenita. 

Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor. Pregatiti frisca.

Bateti smantana lichida cu zaharul.

Adaugati vanilia si mascarponele, bateti pana obtineti o frisca care se tine bine.

Decorati tarta si serviti.

Ingrediente Tartă răsturnată cu mere

1 rulou de aluat foetaj

4 mere

90 g zahăr din trestie

50 de grame de unt

1 baton de scortisoara

75 ml de smantana lichida rece

1 lingura buna de mascarpone

2 linguri de zahar

vanilie

Categorii