Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta. Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand ceapa capata culoarea sticloasa adaugam lingurita de zahar,lasam un pic sa caramelizeze,presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic,lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa(este delicios!) si peperoncino. Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta,repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi(pentru un pic de culoare) si dam la cuptor,cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul.Lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem din forma si o portionam.Este absolut delicioasa,cu un gust usor dulceag ,picant ,afumat,un preparat delicios ce merita incercat. Pofta buna!

Ingrediente Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

aluat de tarta:

cca 400 g faina

1 ou

sare

busuioc uscat

200 ml ulei de masline

1/2lingurita de peperoncino

umplutura tarta:

un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline

2 cepe mari rosii

1/2 lingurita lemongra

1/2 lingurita de peperoncino

1 lingurita de zahar

sare

1 lingura de otet balsamic

file de ansoa

uleiul de la conserva

Categorii