Terina cu vita, pui si caise

Acesta este un amestec de carne de vita si pui, etc,totul se imbraca cu felii de sunca si se pune la cuptor, intr-un vas dreptunghiular, sa fiarba incet timp de 2-3 ore. Se prepara cu o zi inainte de servire si se tine la frigider peste noapte. Se consuma atat calda cat si rece, ca fel principal de mancare, dar si la micul dejun sau la cina. Se potriveste f. bine cu un sos dulce de rosii si alaturi de salata verde si ardei gras rosu (parerea mea). Are un gust foarte bun!
Instructiuni de preparare Terina cu vita, pui si caise
Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora.Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine.
Se imbraca o tava dreptunghiulara ( sau un vas termorezistent ) de 9cm/ 22cm, cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore, sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea.
Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte. (Eu am consumat-o peste cateva ore si a mers si asa, dar parca a doua zi este mai buna si se taie mai bine.)
Ingrediente Terina cu vita, pui si caise
500 g carne de vita, tocata
3 felii sunca (bacon),
1 piept de pui fara os,
1/3 cana caise uscate,
1/4 cana vin alb (dry white wine),
30 g unt,
1 ceapa medie, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
1/2 cana patrunjel verde, tocat
2 oua, batute usor
1 cana pesmet,
1 lingura boabe de piper din conserva, scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat)
8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.