Thai red curry cu legume

Reteta culinara Thai red curry cu legume din categoria Supe. Specific Tailanda. Cum sa faci Thai red curry cu legume

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Thai red curry cu legume

 

Azi va propun o reteta mai aparte pentru pranz: o supa thai red curry cu legume, plina de arome, cremoasa si picanta, reconfortanta si hranitoare in acelasi timp, pe care o putem pregati in maxim 30 minute. Pentru a putea savura supa, e foarte important cum dozam pasta de curry pe care o folosim si laptele de cocos, acestea fiind ingredientele principale ale retetei. 

 

INGREDIENTE
2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 2 lingurite ghimbir tocat marunt legume (broccoli, morcovi, ardei capia, edamame, fasole verde, porumb) 2 linguri pasta red curry 100 ml lapte de cocos sare 2 l zeama de lime 2 cesti de apa coriandru muguri de fasole, etc

Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida.

Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare.

Pune si pasta red curry, torna laptele de cocos si 2 cesti de apa, amesteca si mai lasa doar cateva clocote pe foc, sa nu se ingroase prea tare.

La final stropeste cu zeama de lime, presara germeni de fasole si coriandru verde si serveste supa.

Ingrediente Thai red curry cu legume

2 linguri ulei de masline

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

2 lingurite ghimbir tocat marunt

legume (broccoli, morcovi, ardei capia, edamame, fasole verde, porumb)

2 linguri pasta red curry

100 ml lapte de cocos

sare

2 l zeama de lime

2 cesti de apa

coriandru

muguri de fasole, etc

Categorii