Timbale de fasole si spuma de sunca

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie, se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine, apoi se mai marunteste cu un cutit, se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit, se adauga usturoiul pisat bine. Se scurg cartofii, se paseaza si se freaca cu un pic de unt. Se iau 4 forme metalice (eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund, se asaza pe un platou, apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior, asezand intai un strat de piure, apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai. Se dau la rece cel putin o ora, apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

Ingrediente Timbale de fasole si spuma de sunca

(pentru 4 portii)

400 cartofi albi

200 g fasole pastai

200 g sunca de curcan

2 linguri de smantana

50 g unt

sare

piper

4 linguri ulei de masine

2 catei de usturoi

pentru decor

2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt

Categorii