Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală. Reteta culinara Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

 

Tiramisu reţetă originală sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;) Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

Ingrediente Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală

Pentru crema de ciocolata:

150 ml lapte;

3 linguri zahar pudra;

3 linguri cacao neagra;

50 gr. unt

Pentru crema mascarpone:

4 oua (doar galbenusurile);

80 gr. zahar pudra vanilat;

500 gr. mascarpone

Alte ingrediente:

100 ml. lichior cappucino;

42 piscoturi;

300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)

fulgi de migdale (pentru decor);

cacao pudra (pentru decor)

Categorii