Tocana de peste

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de peste

Brudet este o tocana de peste traditionala din Istria si Dalmatia. Puteti folosi diferite tipuri de peste,puse intr-o singura oala si fierte in sos de rosii la foc mic. In mod traditional tocana se serveste cu mamaliga. Este o reteta rapida si foarte gustoasa. 1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina. 2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime. 3.In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute. 4.Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand. 5.La final presarati patrunjel tocat.

Ingrediente Tocana de peste

1 kg peste (macrou)

3 linguri faina

100 ml ulei de masline

2 cepe

5 catei de usturoi

800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate

2 linguri de otet

1 lingura Vegeta

1/2 cana cu apa sau vin alb

sare si piper dupa gust

Categorii