Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui . Nr.4 din Best soups in the World

Reteta culinara Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui . Nr.4 din Best soups in the World din categoria Supe. Specific Tailanda. Cum sa faci Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui . Nr.4 din Best soups in the World

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui . Nr.4 din Best soups in the World

 

O supa ce merita toata atentia. Am mancat-o de multe ori si o fac si des.Daca aveti toate ingredientele pregatite ,atunci e " floare la urechi" s-o preparati. Mai greu la preparatele asiatice e cu aprovizionarea  ingredientelor. Sunt mai greu accesibile

2-3. cani de lapte de cocos 400 g pulpe dezosate de pui 2 cani ciuperci asiatice de preferat mai multe soiuri. 40 g galagan,daca nu gasiti se poate inlocui cu ghimbir 8 frunze de kaffir lime,eu il am congelat,se poate inlocui cu frunze de lime 1 tija lemongrass ,eu il am congelat o rosie Roma 2 cani apa o salota sau ceapa ardei iuti proaspeti in functie de cat de picant va place ardei iuti uscati trasi la tigaie, in functie de cat de picant va place sare o lingurita rasa sau dupa gust 15 g sau o bucata zahar de palmier 4 linguri sos de peste 1 legatura frunze coriandru 2 linguri suc de lime

Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert.

Se adauga lemongrassul,shalota-ceapa,galaganul-ghimbirul 

Cand incepe sa fiarba se adauga carnea.

Se spumeste de cateva ori si se adauga ciupercile,se fierbe 10 min,apoi se adauga laptele de cocos si o bucata de zahar de palmier,15 grame ,sosul de peste ,rosia taiata felii si se continuie fierberea inca 10 min.

La sfarsit se adauga frunzele de kaffir lime ,sucul de lime si se potriveste de sare .

Se serveste cu ardei iuti taiati si frunze de coriandru alaturi de orez simplu 

Supa este gata!

Pofta mare!

 

 

 

 

Ingrediente Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui . Nr.4 din Best soups in the World

2-3. cani de lapte de cocos

400 g pulpe dezosate de pui

2 cani ciuperci asiatice de preferat mai multe soiuri.

40 g galagan,daca nu gasiti se poate inlocui cu ghimbir

8 frunze de kaffir lime,eu il am congelat,se poate inlocui cu frunze de lime

1 tija lemongrass ,eu il am congelat

o rosie Roma

2 cani apa

o salota sau ceapa

ardei iuti proaspeti in functie de cat de picant va place

ardei iuti uscati trasi la tigaie, in functie de cat de picant va place

sare o lingurita rasa sau dupa gust

15 g sau o bucata zahar de palmier

4 linguri sos de peste

1 legatura frunze coriandru

2 linguri suc de lime

Categorii