Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate
Reteta culinara Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate din categoria Torturi. Cum sa faci Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate
Stiti ca a fost ziua mea de nastere, iar astazi este si a sotului meu, caruia ii doresc multa sanatate si putere de munca. Cu aceasta ocazie, dar si cu faptul ca implinim 9 ani de cand suntem impreuna, am pregatit acest tort delicios cu blat pufos, inspirat de la prajitura Mirelei "Kinder - Felie de lapte", crema de ganache cu nuci caramelizate (inspiratia a venit de la tortul Egiptean) si glazura de ciocolata, idee preluata de la Merisor. A fost foarte bun tortul, iar tata l-a asemuit cu o amandina. Sper sa va placa!
Ingrediente Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate
Blat:
6 oua;
sare;
120 g zahar;
un plic de zahar vanilat;
3 linguri miere de salcam;
3 linguri lapte;
150 ml ulei;
3 linguri faina;
3 linguri gris;
3 linguri cacao;
un plic de praf de copt.
Sirop:
100 g zahar;
400 ml apa;
esenta de rom.
Crema de ganache cu nuci caramelizate:
300 ml frisca lichida;
300 g ciocolata cu caramel;
150 g nuci macinate;
7 linguri zahar.
Glazura:
150 ml frisca lichida;
100 g ciocolata cu caramel;
50 g ciocolata cu lapte.
Decor:
300 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
cipsuri de ciocolata.
Diametru tava: 26 cm