Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată

Reteta culinara Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată din categoria Torturi. Cum sa faci Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată
Si uite ca m-am apropiat de o noua aniversare.O vârsta la care vad mai mulţi ani în urma decât cei care vor sa vina.Asta doar daca nu voi fi vreo babuţă centenara.Totuşi sunt convinsa ca anii care vor veni vor aduce mai multa înţelepciune,înţelepciune câştigata din experienţa anilor care au trecut. O vârsta care pe unii îi sperie,mai ales daca este vorba de o femeie.E multa vreme de când ma simt confortabil cu fiecare an care trece,chiar daca consider ca cea mai frumoasa etapa a vieţii mele a fost în jurul vârstei de 30 de ani. Au fost ani presaraţi cu de toate,bune sau mai puţin bune.dar pâna la urma,toate au fost de folos în formarea mea ca om. Cred ca faptul ca ma simt împacata cu vârsta mea este şi faptul ca mi-am cunoscut întotdeauna limitele si nu mi-am dorit lucuri imposibile,iar atunci când nu a fost sa fie,am ştiut ca toate se întâmpla cu un scop,că poate Dumnezeu avea alte planuri în ceea ce mă priveşte.Sigur ca,de-a lungul timpului am avut parte nu numai de bucurii,dar şi de tristeţe ori dezamagiri,dar ma bucur ca sunt sanatoasa şi am un trai decent,că am familia mea aproape şi mulţi prieteni dragi. Aşa se face ca si la aceasta aniversare au fost mulţi cei care mi-au fost alaturi cu prezenţa fizica ori cu gândul. Am sa vă mulţumesc tuturor pentru ca mi-aţi facut frumoasa aceasta zi şi vă invit la o felie de tort,macar virtuala pentru cei care nu aţi reuşit să şi gustaţi din acest tort. Cum am avut doua torturi,primul nu a prins nici macar şedinţa foto :)))) dar un prieten drag mi-a garantat ca a fost bun. A fost un tort de 4,5 kg din care aproape 1 kg a fost ciocolata.Imi pare rău doar ca secţiunea nu reflectă combinaţia deosebita de gusturi.
Ingrediente Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată
7 oua
210 g zahar
210 g faina
5 g praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
4 oua
120 g zahar
120 g faina
5 g praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
400 g zmeura
3 linguri zahar
400 ml frisca lichida
2 linguri smântâna 20% grasime
1 lingura miere de albine
10 g gelatina
Bomboane Raffaello si zmeura
200 g ciocolata 55% cacao
200 ml frisca lichida
250 g Crema Mascarpone
2 linguri zahar pudra
Plus câteva linguri de frisca lichida
1 lingura lichior Cherry Angelli
200 g ciocolata 74% cacao
300 ml frisca lichida
100 g ciocolata 74% cacao
100 ml frisca
100 g ciocolata alba
1 lingurita miere de albine
100 ml frisca
100 g ciocolata 55% cacao
5 piscoturi
100 g miez de nuca
50 g ciocolata 74% caca0+ 2 linguri lapte