Tort Bienenstich - Intepatura de albina

Reteta culinara Tort Bienenstich - Intepatura de albina din categoria Torturi. Specific Germania. Cum sa faci Tort Bienenstich - Intepatura de albina

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Bienenstich - Intepatura de albina

 

V-am adus (din nou) un dulce nemtesc cu o poveste...Bienenstich este un desert traditional german care se gaseste aproape in orice brutarie sau cofetarie locala. Legenda spune ca prajitura dateaza din 1474 cand regele a pierdut orasul Linz am Rhein pentru ca doi ucenici de brutari au aruncat cu bucati de prajitura in soldati, iar albinele, atrase de miere, s-au napustit asupra soldatilor intepandu-i. Soldatii au fugit mancand pamantul, iar prajiturii i-a ramas numele bienenstich = muscatura de albine.

Ingrediente Tort Bienenstich - Intepatura de albina

300 g faina

un praf de sare

coaja rasa de la 1/2 lamaie

50 g zahar

20 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata

1 ou la temperatura camerei

50 g unt moale

100 ml lapte caldut

100 g migdale feliate

75 g unt

75 g zahar

2 linguri lapte

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie

100 g zahar

100 g unt

200 ml frisca lichida

1 plic intaritor frisca(optional)

Categorii