Tort Bienenstich - Intepatura de albina
Reteta culinara Tort Bienenstich - Intepatura de albina din categoria Torturi. Specific Germania. Cum sa faci Tort Bienenstich - Intepatura de albina
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Bienenstich - Intepatura de albina
V-am adus (din nou) un dulce nemtesc cu o poveste...Bienenstich este un desert traditional german care se gaseste aproape in orice brutarie sau cofetarie locala. Legenda spune ca prajitura dateaza din 1474 cand regele a pierdut orasul Linz am Rhein pentru ca doi ucenici de brutari au aruncat cu bucati de prajitura in soldati, iar albinele, atrase de miere, s-au napustit asupra soldatilor intepandu-i. Soldatii au fugit mancand pamantul, iar prajiturii i-a ramas numele bienenstich = muscatura de albine.
Ingrediente Tort Bienenstich - Intepatura de albina
300 g faina
un praf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50 g zahar
20 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
1 ou la temperatura camerei
50 g unt moale
100 ml lapte caldut
100 g migdale feliate
75 g unt
75 g zahar
2 linguri lapte
400 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar
100 g unt
200 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca(optional)