Tort Carnaval cu crema caramel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Carnaval cu crema caramel

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine. Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate. Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim. Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…

Ingrediente Tort Carnaval cu crema caramel

Pentru blat:

140 g unt – la temperatura camerei

140 g zahar

140 g faina

2 oua

1 lingura rasa praf de copt

3-4 linguri de lapte

1 lingurita esenta de portocale

Pentru crema:

8 linguri zahar

160 ml lapte

200 ml frisca

3 oua

1 lingura amidon

6 g gelatina

Pentru ornat:

300 ml frisca

bomboane colorate

Categorii