Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Reteta culinara Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

 

Un tort obisnuit, cu crema delicioasa de cacao, preparata din ingrediente la indemana oricui. Reteta am gasit-o intr-un caiet vechi de retete, din tineretea soacrei mele.

Ingrediente Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

8 oua

8 linguri cu zahar

8 linguri cu faina

un plic praf de copt

un praf de sare

70 g cacao

300 g margarina/unt

200 g zahar

2 linguri si jumatate de faina

o ceasca de apa

un galbenus de ou

150 g miez de nuca macinat

100 gr zahar

200 ml apa

2 fiole cu esenta de rom

Categorii