Tort Coronita de Anul Nou - 2024

Reteta culinara Tort Coronita de Anul Nou - 2024 din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Coronita de Anul Nou - 2024

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Coronita de Anul Nou - 2024

 

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade . Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie . La multi ani , 2024 !

Forma de silicon tip guguluf Jeleu de fructe rosii 250 g fructe rosii - zmeura, fragi, coacaze rosii 100 ml sirop de trandafiri - home made 300 ml apa 6 g gelatina + apa rece, cat sa treaca de un deget peste gelatina 8 g top gel rosu cu fructe de padure Mousse ciocolata alba Belcolade 3 oua 3 linguri zahar 6 linguri lapte 3,5 % grasime 15 g gelatina + apa rece cat sa depaseasca 1 deget gelatina 160 g ciocolata alba Belcolade 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime + 2 pliculete zahar vanilat 50-60 g afine de padure 150 g biscuiti cu unt sfaramati drajeuri de ciocolata

In forma de silicon am asezat fructele rosii scoase de la congelator.Am pus gelatina la hidratat, intr-un ibric am pus siropul de trandafie, pliculetul de top gel si apa si am amestecat bine. Am pus pe foc ibricul si cand a dat in fiert am lasat 1-2 minute, am tras de pe foc, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am turnat amestecul peste fructe. Am bagat forma la congelator pentru cca 3 ore. Apoi am facut mouss-ul de ciocolata.Am pus gelatina la hidratat, intr-un castron de inox am pus cele 3 oua, zaharul, laptele si am omogenizat bine, am adaugat ciocolata. Am pus castronul pe baia de abur , am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata. Separat am batut smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat, smantana a fost rece de la frigider, nu am batut-o foarte mult, cat sa formeze varfuri moi. Frisca obtinuta am incorporat-o in crema de ciocolata, inca calduta, am omogenizat bine. Am scos forma de la congelator, am turnat peste jeleu mousse-ul de ciocolata, am adaugat afinele , am presarat biscuitele sfaramat si drajeurile de ciocolata la suprafata, am luat un bat de frigaruie si am amestecat usor cat sa se amestece cu  musse-ul doar la suprafata. Am dat forma la congelator peste noapte. Trebuie sa fie foarte bine inghetat ca sa se scoata usor din forma.  Se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se sectioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. La multi ani, sanatosi si plini de bucurii !

Ingrediente Tort Coronita de Anul Nou - 2024

Forma de silicon tip guguluf

Jeleu de fructe rosii

250 g fructe rosii - zmeura, fragi, coacaze rosii

100 ml sirop de trandafiri - home made

300 ml apa

6 g gelatina + apa rece, cat sa treaca de un deget peste gelatina

8 g top gel rosu cu fructe de padure

Mousse ciocolata alba Belcolade

3 oua

3 linguri zahar

6 linguri lapte 3,5 % grasime

15 g gelatina + apa rece cat sa depaseasca 1 deget gelatina

160 g ciocolata alba Belcolade

300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime + 2 pliculete zahar vanilat

50-60 g afine de padure

150 g biscuiti cu unt sfaramati

drajeuri de ciocolata

Categorii